Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Polędwiczki z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szukasz nowego przepisu na polędwiczki? Koniecznie musisz wypróbować przepisu poniżej, jest to wspaniały przepis na danie obiadowe. Polędwiczki zatopione z zupie cebulowej z nutką chińską moja rodzina zawsze się nim zachwyca.

Polędwiczki z cebulką

Składniki:

Polędwiczki z cebulką

 

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 6 cebul
  • 62 g Francuskiej zupy cebulowej
  • 78g fix do potraw chińskich
  • 2 szk. wody
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Polędwiczki z cebulką

I

Polędwiczki z cebulką
Przygotowanie mięsa, mięso kroimy w plastry lekko rozbijamy, doprawiamy i smażymy na rozgrzanym oleju.

1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, delikatnie rozbijam. Mięso doprawiam solą oraz pieprzem i podsmażam na rozgrzanym oleju z każdej strony.

II

Polędwiczki z cebulką
Przygotowanie cebuli, kroimy w plasterki i smazymy.

2. Mięso przekładam do naczynia żaroodpornego a na oleju od smażenia mięsa, smażę obrane pokrojone w plasterki cebule. Cebule po usmażeniu układam na mięsie.

III

Polędwiczki z cebulką
przygotowanie sosu.

3. Zupę cebulową w proszku oraz fix do potraw chińskich rozrabiam w dwóch szklankach wody i polewam mięso.

4. Piekę w nagrzanym piekarniku pod przykrycie 40 minut w 180 °C.

IV

5. Danie gotowe.
6. Smacznego.