Sposób przygotowania:
Gulasz z papryką i selerem
Mięso gulaszowe umyć, jeśli taka potrzeba, pokroić na mniejsze kawałki,osuszyć, Na patelni rozgrzać smalec, na rozgrzany tłuszcz wrzucić pokrojone w paski cebule, pokrojone łodygi selera, listki laurowe, ziele angielskie i kulki jałowca. Cebule zrumienić, dodać mięso, gdy mięso zacznie się rumienić dodać paprykę w proszku, przeciśnięty czosnek, oregano, rozmaryn, chili, tymianek, Posolić i popieprzyć.Wszystko razem podsmażyć do momentu aż mięso będzie pięknie zrumienione, potem dolać wodę, zmniejszyć ogień i pozostawić pod przykryciem by gulasz się pomalutku gotował czy jak kto woli, dusił :) .Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodać pokrojoną w dość dużą kostkę paprykę i dusić wszystko aż mięso będzie miękkie. W razie konieczności dolać wody. Na samym końcu, by zagęścić gulasz, dodajemy mąkę rozrobioną w malej ilości wody oraz wodę z kiszonych ogórków :),chwilkę jeszcze gotujemy na małym ogniu, przyprawiamy lubczykiem oraz, w razie konieczności, solą i pieprzem. Gulasz jest bardzo smaczny, doskonale smakuje z pieczywem czy kaszą. Smacznego :)
zbysiowa
Netka
A dziękuję, był smaczny, jak to gulasz :)