motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Gulasz z papryką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowany gulasz jest bardzo smaczny i pożywny. Można go podawać jako samodzielną potrawę na obiad.

Gulasz z papryką i pieczarkami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Gulasz z papryką i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z papryką i pieczarkami
Umyte mięso kroimy, dodajemy przyprawy, olej i mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni.

Przekładamy do garnka, wlewamy wodę i gotujemy.

Obrane pieczarki kroimy, smażymy i dodajemy do garnka wraz z pokrojonymi papryczkami.

Następnie dodajemy pokrojone ogórki i wszystko gotujemy do miękkości na wolnym ogniu. Na koniec zagęszczamy zawiesiną z mąki i doprawiamy do smaku.  
Gulasz z papryką i pieczarkami
Mięso kroimy. Dodajemy przyprawy i olej. Mieszamy
Gulasz z papryką i pieczarkami
Przygotowane mięsko smażymy na rozgrzanej patelni
Gulasz z papryką i pieczarkami
Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia
Gulasz z papryką i pieczarkami
Następnie dodajemy pokrojone papryczki i pieczarki
Gulasz z papryką i pieczarkami
Dodajemy pokrojone ogórki
Gulasz z papryką i pieczarkami
Na koniec zagęszczamy zawiesiną i doprawiamy

Tagi:

danie mięso