ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 273]

Gulasz z łopatki z kurdybankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz z łopatki z kurdybankiem, marchewką, cebulami, ogórkami kiszonymi podany z makaronem. W sam raz na pyszny obiad.

Gulasz z łopatki z kurdybankiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z łopatki z kurdybankiem

 

  • pół kg mięsa z łopatki
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 duża marchewka
  • 1 cebula biała
  • 1 cebula fioletowa
  • 2 szklanki wody do duszenia
  • sól i pieprz
  • Kilka listków kurdybanka
  • Pół szklanki wody i łyżka mąki pszennej do zagęszczenia

Sposób przygotowania:

Gulasz z łopatki z kurdybankiem
Mięso z łopatki kroimy w kostkę i dusimy z dodatkiem soli i pieprzu oraz pokrojonej marchewki i kurdybankiem. Kroimy ogórki kiszone w grubą kosteczkę. Dodajemy także pokrojoną cebulę białą i fioletową. Wszystkie składniki dusimy do miękkości.

Możemy zagęścić zawiesiną z mąki i wody lub zostawić w sosie własnym. Doprawiamy do smaku, podajemy z makaronem.
Gulasz z łopatki z kurdybankiem
Mięso z łopatki kroimy w kostkę i dusimy z dodatkiem soli i pieprzu oraz pokrojonej marchewki i pokrojonym kurdybankiem
Gulasz z łopatki z kurdybankiem
Pokroić ogórki kiszone w grubą kosteczkę.
Gulasz z łopatki z kurdybankiem
Dodajemy także pokrojoną cebulę białą i fioletową
Gulasz z łopatki z kurdybankiem
Wszystkie składniki dusimy do miękkości. Możemy zagęścić zawiesiną z mąki i wody.