nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Kotlety mielone z pomidorami i parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znakomita alternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych robionych na obiad. Super smakuje na ciepło jak i na zimno.

Kotlety mielone z pomidorami i parmezanem

Składniki:

Kotlety mielone z pomidorami i parmezanem

 

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 średnia cebula
  • 1 jajko
  • 1 pomidor
  • 3 łyżki starego parmezanu
  • 1 średnia bułka
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z pomidorami i parmezanem
Do dużej miski wkładam mięso mielone, pokrojonego na kawałki pomidora, namoczoną i odciśniętą w wodzie bułkę, drobno pokrojoną cebulę, parmezan, średnie jajko oraz przyprawy: sól, pieprz i czerwoną paprykę. Wszystko dokładnie mieszam i formuję klopsy, które smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.

Podaję z ziemniakami i surówką.