kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1264]

Gulasz z łopatki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny gulasz przygotowany z łopatki. Z dodatkiem pokrojonej marchewki. Polecam na obiad.

Gulasz z łopatki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z łopatki

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z łopatki
Mięso myjemy i przekładamy na ręcznik papierowy, osuszamy. Kroimy w dużą kostkę i posypujemy przyprawami, mieszamy i odstawiamy. 

Do garnka wlewamy rosół i zagotowujemy.

W międzyczasie obieramy i myjemy marchewki, a następnie kroimy w talarki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy na mniejsze części. 

Mięso przesmażamy przez 10 minut na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka z rosołem. Pokrojone warzywa i przyprawy dokładamy do 

mięsa i gotujemy do miękkości. 

W wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do gulaszu, zagotowujemy.

Przed podaniem dekorujemy listkami pietruszki.
Gulasz z łopatki
Mięso posypujemy przyprawami i dokładnie mieszamy.
Gulasz z łopatki
Obrane i umyte marchewki kroimy w talarki.
Gulasz z łopatki
Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojone mięso.
Gulasz z łopatki
Mięso i warzywa oraz przyprawy gotujemy do miękkości

Tagi:

gulasz danie