Sposób przygotowania:
Gulasz z łopatki
Mięso myjemy i przekładamy na ręcznik papierowy, osuszamy. Kroimy w dużą kostkę i posypujemy przyprawami, mieszamy i odstawiamy.
Do garnka wlewamy rosół i zagotowujemy.
W międzyczasie obieramy i myjemy marchewki, a następnie kroimy w talarki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy na mniejsze części.
Mięso przesmażamy przez 10 minut na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka z rosołem. Pokrojone warzywa i przyprawy dokładamy do
mięsa i gotujemy do miękkości.
W wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do gulaszu, zagotowujemy.
Przed podaniem dekorujemy listkami pietruszki.
Do garnka wlewamy rosół i zagotowujemy.
W międzyczasie obieramy i myjemy marchewki, a następnie kroimy w talarki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy na mniejsze części.
Mięso przesmażamy przez 10 minut na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka z rosołem. Pokrojone warzywa i przyprawy dokładamy do
mięsa i gotujemy do miękkości.
W wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do gulaszu, zagotowujemy.
Przed podaniem dekorujemy listkami pietruszki.