Sposób przygotowania:
Kotlety mielone
Bułkę namoczyć chwilkę w wodzie, żeby zmiękła. Cebulkę drobno posiekać i lekko podsmażyć, zrumienić na odrobinie oleju (można odpuścić podsmażanie i dać surową, pokrojoną cebulę). Mielone mięso (tutaj z indyka, ale można dać wieprzowe, czy wołowo - wieprzowe) przełożyć do miski, dodać do niego cebulę, jajko i odsączoną z wody bułkę.
Wszystko wymieszać i doprawić mięso przyprawami ( sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka mielona papryka i tymianek). Z mięsa formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć kotlety na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na niedużej mocy, na niedużym ogniu.
Wszystko wymieszać i doprawić mięso przyprawami ( sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka mielona papryka i tymianek). Z mięsa formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć kotlety na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na niedużej mocy, na niedużym ogniu.