Sposób przygotowania:
Gulasz z łopatki z pieczarkami
Mięso z łopatki myjemy i kroimy w miarę równa kostkę . Cebulę obieramy i kroimy w kostkę .Pieczarki po oczyszczeniu kroimy w plasterki. Mięso posypujemy przyprawa do mięs. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy mięso na złoto , dodajemy posiekany czosnek i cebule . Smażymy chwilę.
Dodajemy przecier pomidorowy ok 3 łyżki. Mieszamy. zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy do miękkości mięsa. Na osobnej patelni na odrobinie masła podsmażamy pieczarki. Złociste dodajemy do gulaszu. Wszystko razem mieszamy i gotujemy ok 5 min.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dolewamy szklankę słodkiej śmietany i gotujemy aż sos zgęstnieje.
Dodajemy przecier pomidorowy ok 3 łyżki. Mieszamy. zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy do miękkości mięsa. Na osobnej patelni na odrobinie masła podsmażamy pieczarki. Złociste dodajemy do gulaszu. Wszystko razem mieszamy i gotujemy ok 5 min.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dolewamy szklankę słodkiej śmietany i gotujemy aż sos zgęstnieje.