Sposób przygotowania:
Gulasz z piersi kurczaka z warzywami
Piersi pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do drobiu, odstawić na 15-20 min. W międzyczasie przygotować warzywa. Paprykę pokroić w dużą kostkę, cebulę w kostkę, pieczarki na większe kawałki.
Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki, podsmażyć, wsypać pokrojoną paprykę, następnie cebulę, wszystko razem chwilę smażyć.
Podlać warzywa rozpuszczoną kostka rosołową i dusić na małym ogniu.
Na drugiej patelni podsmażyć kawałki kurczaka i dodać do warzyw. Jeszcze wszystko razem poddusić.
Można zagęścić sos śmietaną rozrobioną z mąką.
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę, dodać masło,mąkę, żółtka,starty ser, przyprawić pieprzem i gałka muszkatołową. Formować wałeczki, maczać w białku i bułce tartej, smażyć na oleju.
Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki, podsmażyć, wsypać pokrojoną paprykę, następnie cebulę, wszystko razem chwilę smażyć.
Podlać warzywa rozpuszczoną kostka rosołową i dusić na małym ogniu.
Na drugiej patelni podsmażyć kawałki kurczaka i dodać do warzyw. Jeszcze wszystko razem poddusić.
Można zagęścić sos śmietaną rozrobioną z mąką.
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę, dodać masło,mąkę, żółtka,starty ser, przyprawić pieprzem i gałka muszkatołową. Formować wałeczki, maczać w białku i bułce tartej, smażyć na oleju.
asia_9
booboo
booboo
holesterolo
sylwinka1
Zgobisz
bogini8
Babciagramolka