Sposób przygotowania:
Gulasz z włoszczyzną
Dzień wcześniej robimy marynatę i marynujemy mięso. Karkówkę kroimy w kostkę , odcinamy białe błonki. Do miski wlewamy olej ok 2 łyżki , ocet winny 1 łyżkę , paprykę słodka ok 1 łyżeczka, przyprawę do karkówki ok 1 łyżkę , pieprz i pokrojona drobno cebulę i sól morską. Mieszamy wkładamy tam mięso. Zabezpieczmy folią spożywcza i wkładamy do lodówki na noc. Marchewkę , seler i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Pora kroimy w plasterki. Na rozgrzana patelnie dajemy mięso wraz z marynatą. smażymy na złoto. Dodajemy starte warzywa. Smażymy chwilę , podlewamy 1/2 szklanki wody i chwilę dusimy. Następnie wlewamy kartonik pokrojonych pomidorów z dodatkiem czosnku i dusimy wszystko na małym ogniu do miękkości mięsa. Na koniec robimy zasmażkę z mąki i masła i dodajemy do gulaszu. Mieszamy i dodajemy natkę pietruszki , jeżeli trzeba dosalamy do smaku.