Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Guokui

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczne, bardzo proste chińskie placuszki

Guokui Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Guokui

 

  • 300 gram mielonego mięsa
  • 2 szklanki mąki
  • ¾ szklanki wody
  • 1/2 łyżeczki mielonej papryczki chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki sosu ciemnego sojowego
  • szczypta pieprzy syczuańskiego (niekoniecznie)

Sposób przygotowania:

Guokui
Przygotowujemy mielone poprzez umieszczenie go w miseczce z pieprze, chili, wyciśniętym czosnkiem, sosem sojowym i umieszczenie na pół godziny w lodówce. Następnie ugniatamy ciasto z mąki i wody. Odrywamy jego kawałek i rozwałkowujemy go w kształt prostokąta. Na jego środku smarujemy cienko mielone. Trzymając za krótszy bok zawijamy na kształt ruloniku. Ciasto trzymamy pionowo, zgniatamy pięścią i rozwałkowujemy na placek. Smażymy na głębokim oleju aż do zarumienienia obu stron.
Guokui
Mięso mielone doprawiamy i odstawiamy na pół godziny
Guokui
Ugniatamy ciasto aż będzie sprężystą masą
Guokui
Specjalnie ugniatając przygotowujemy placek
Guokui
Nie należy się przejmować mielonym które czasem przebija przez ciasto

Tagi:

mięso sosy