Nowa La Boheme

Nowa La Boheme

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Halibut - Nowa La Boheme

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przepis na pyszne danie serwowane w kultowej restauracji Nowa La Boheme.

Halibut - Nowa La Boheme

Składniki:

Halibut - Nowa La Boheme

 

  • 170g filet z halibuta
  • 20g czarna soczewica
  • 1 pomidor
  • 20g bobu
  • 5g parmezan
  • 10g czarnych oliwek
  • 20g cukru
  • 10 ml sos sojowy
  • 10 ml sok z cytryny
  • 10 g pasty sojowej „miso”
  • 20 ml białego wina
  • Chrupiące warzywa do dekoracji
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Halibut - Nowa La Boheme
Ugotować soczewicę na pół twardo. Dodać do niej concase z pomidora, sos sojowy i 5 ml soku z cytryny. 20 ml oleju z pestek winogron, dodać do soczewicy. Bób ugotować, dodać oliwki i parmezan. „Miso”- pastę wymieszać z winem sokiem z cytryny i cukrem. Filet obsmażyć, posmarować pastą „miso” i całość zapiec. Dekorować chrupiącymi warzywami.

Tagi:

sosy soczewica