KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Hiszpańskie wariacje z chorizo.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

wspaniałe hiszpańskie sobotnie śniadanko

Hiszpańskie wariacje z chorizo.

Składniki:

Hiszpańskie wariacje z chorizo.

 

  • kiełbaska chorizo,
  • plasterek bekonu,
  • 1 cebula,
  • 1 ziemniak,
  • mała szalotka,
  • kilka czarnych oliwek,
  • zielenina do dekoracji,
  • sól, pieprz do smaku,
  • dobra oliwa,

Sposób przygotowania:

Hiszpańskie wariacje z chorizo.
Chorizo, bekon, pokrojona cebula, ziemniak skropiony oliwą doprawiony solą i pieprzem do smaku wkładamy do piekarnika na 35 minut, temp. 160 stopni. Biały talerz dekorujemy zieleniną, kolejno układamy cebulę, bekon, ziemniaka i chorizo, wszystko skrapiamy oliwą doprawiamy pieprzem, solą, dekorujemy oliwkami i SMACZNEGO.