Sposób przygotowania:
Mini frittaty 3 sery ze szpinakiem
Pieczarki drobno pokroić, ja nie obieram ze skórki. Podsmażyć na odrobinie oleju, dodać opłukany i osuszony szpinak, podsmażać aż szpinak będzie miękki. Odstawić do przestygnięcia, następnie odcisnąć ze szpinaku wodę.
Do miski skruszyć ser feta, dodać startą mozzarellę oraz serek kremowy. Sery można zmieniać wg upodobań, np dodać ricottę, mascarpone, philadelphia, czedar etc. Dodać warzywa, jajka. doprawić solą, pieprzem, odrobiną chilli oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Składniki wymieszać.
Foremki do muffinek wysmarować tłuszczem. Nakładać przygotowaną masę na 3/4 wysokości . Piec 20-25 minut w temp 170 stopni. Podałam z sałatką ze świeżych warzyw.
Smacznego.
Do miski skruszyć ser feta, dodać startą mozzarellę oraz serek kremowy. Sery można zmieniać wg upodobań, np dodać ricottę, mascarpone, philadelphia, czedar etc. Dodać warzywa, jajka. doprawić solą, pieprzem, odrobiną chilli oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Składniki wymieszać.
Foremki do muffinek wysmarować tłuszczem. Nakładać przygotowaną masę na 3/4 wysokości . Piec 20-25 minut w temp 170 stopni. Podałam z sałatką ze świeżych warzyw.
Smacznego.
Magdalena88
Marika-
agabi22
właśnie luby wziął do pracy w pudełku i zjadł na zimno
agabi22
dziękuję, ja robię czasem też dużą, tylko tą łatwiej do pracy w pudełku zabrać:)