Sposób przygotowania:
Hot dogs
Kiełbaski drobiowe lekko solimy i pieprzymy i wraz z kromkami pieczywa grilujemy je kilka minut uważając, aby za bardzo się nie spiekły. Kiełbaskę kroimy na 3 części. Pierwsza część to tułów naszego pieska. Drugą część kroimy na pół a następnie w poprzek - to będą cztery łapki. Z trzeciej części odcinamy plasterek na uszy i ogon, a reszta służyć będzie jako głowa. W głowie robimy dwie dziurki i wkładami po kulce pieprzu jako oczy. Wszystkie części łączymy ze sobą wykałaczkami. Tak samo postępujemy z drugą kiełbaską. Kromkę białego oraz jedną kromkę chrupkiego pieczywa przekrawamy na pół. Wykałaczkami spinamy je na wzór budy dla pieska i polewamy keczupem po wierzchu. Liście sałaty rozkładamy na talerzu, na nich ustawiamy pieski oraz budę. Dookoła kładziemy kawałki pomidorów i jajka ugotowanego na twardo. Całość podajemy naszemu maluchowi, musimy tylko uważać aby dziecko przez przypadek nie zjadło wykałaczki. Smacznego!
Kathlyn
Elficzna
zbysiowa
-Natka-
Powiem Wam tak w tajemnicy, że większość dorosłych w towarzystwie patrzyło z zazdrością na danie Małego. :)