Sposób przygotowania:
Hummus dla dbających o zdrowie
Cieciorkę przepłukać w zimnej wodzie, namoczyć ( 12 h). Odcedzić, zalać świeżą zimną wodą, wsypać sól, zagotować. Zmniejszyć ogień, gotować do miękkości ( 90-100 minut). Cieciorkę odcedzić, zmiksować na gładką masę z pastą Tahini, papryką, oliwą i sokiem z limonki. Jeżeli nie posiadamy oliwy smakowej, można dodać do humusu 2- 3 ząbki czosnku. Gdyby humus był zbyt gęsty można dodać do niego wodę, zmiksować. Gęstość pasty regulujemy dodatkiem wody. Podawać z pieczywem. Uwaga : do hummusu można dodać ulubioną zieleninę lub przyprawy. Warto urozmaicać jego smak.
misia5
Neblina
misia5
Super :) Ja smakowe oleje i oliwy robię sama :) Mam palącą z chilli z własnej hodowli :) ziołową, czosnkową i jeszcze kilka innych :) Muszę Twój przepis wypróbować z którąś z nich.
anemon
Neblina
anemon
Ostatnio kupiłam w Berlinie, wcześniej kupowałam w sklepie mniamniam.pl
Neblina