Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Hummus z cieciorki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pomysł na zdrowe śniadanie lub przekąskę

Hummus z cieciorki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Hummus z cieciorki

 

Sposób przygotowania:

Hummus z cieciorki
Hummus możemy jeść również z chlebkiem. Ponieważ ja podałam go jako przekąskę - użyłam krakersów. Cieciorkę odsączamy z zalewy i umieszczamy ją w blenderze. Czosnek obieramy i dodajemy do cieciorki. Kolejno wlewamy sok z cytryny i zalewę z cieciorki oraz dodajemy sezam. Dodajemy kilka listków rozmarynu bądź innych ulubionych ziół oraz solimy i pieprzymy do smaku. Całość chwilkę miksujemy. Jeżeli nie mamy blendera całość możemy rozgnieść widelcem. Powstała pastą smarujemy krakersy i podajemy. Życzę smacznego ;)
Hummus z cieciorki
Cieciorkę odsączamy z zalewy i umieszczamy ją w blenderze.
Hummus z cieciorki
Kolejno wlewamy sok z cytryny i zalewę z cieciorki oraz dodajemy sezam.
Hummus z cieciorki
Dodajemy kilka listków rozmarynu bądź innych ulubionych ziół oraz solimy i pieprzymy do smaku.

Tagi:

hummus pasty