Sposób przygotowania:
- ICE SURPRICE < gorąco - lodowa niespo
bierzemy lody < jasne > śmietankowe lub waniliowe
formujemy kulę i obtaczamy w jajku i panierce
: wiórki kokosowe, rozdrobnione biszkopty koktajlowe i rozdrobnione
płatki kukurydziane - ,,corn flakes" (dobrze wymieszane )
zamrażamy na kość w zamrażarce...
dekorujemy talerz czekoladą i cynamonem ( zdjęcie )
wyjmujemy kulę z zamrażarki, wrzucamy do mocno rozgrzanego oleju
we frytkownicy, lub do frytury...
lub do garnuszka z rozgrzanym olejem...na 15 - 25 sekund, nie dłużej !!!!!!!
obracamy w oleju widelcem, aby się lód osmolił cały jak kokosanka ;)
i kładziemy na talerzyk polewając sosami : toffi lub karmel lub advocat
( malinowe i truskawkowe sosy itp. nie pasują ;))))
dla tych co nie trawią wiórek kokosowych, wersja z migdałami ;))
PYCHAAAAAAA !!!!!!!!!!
efekt jest taki że lody są w środku
nadal zimne a na wierzchu, ciepłe
formujemy kulę i obtaczamy w jajku i panierce
płatki kukurydziane - ,,corn flakes" (dobrze wymieszane )
zamrażamy na kość w zamrażarce...
dekorujemy talerz czekoladą i cynamonem ( zdjęcie )
wyjmujemy kulę z zamrażarki, wrzucamy do mocno rozgrzanego oleju
we frytkownicy, lub do frytury...
lub do garnuszka z rozgrzanym olejem...na 15 - 25 sekund, nie dłużej !!!!!!!
obracamy w oleju widelcem, aby się lód osmolił cały jak kokosanka ;)
i kładziemy na talerzyk polewając sosami : toffi lub karmel lub advocat
( malinowe i truskawkowe sosy itp. nie pasują ;))))
dla tych co nie trawią wiórek kokosowych, wersja z migdałami ;))
PYCHAAAAAAA !!!!!!!!!!
efekt jest taki że lody są w środku
nadal zimne a na wierzchu, ciepłe