Sposób przygotowania:
Idealny omlet śniadaniowy
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno z solą. Nie przerywając miksowania dodajemy żółtka a następnie przesianą mąkę pszenną. Delikatnie mieszamy do połączenia składników.
Na gorącej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wylewamy przygotowaną masę. Smażymy na złoty kolor, po czym przykrywamy patelnię dużym talerzem i szybkim ruchem obracamy patelnię. Omlet przekładamy z powrotem na patelnię i smażymy na złoto z drugiej strony.
Serwujemy na ciepło z konfiturą bitą śmietaną i/lub owocami.
Na gorącej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wylewamy przygotowaną masę. Smażymy na złoty kolor, po czym przykrywamy patelnię dużym talerzem i szybkim ruchem obracamy patelnię. Omlet przekładamy z powrotem na patelnię i smażymy na złoto z drugiej strony.
Serwujemy na ciepło z konfiturą bitą śmietaną i/lub owocami.