paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Otrębowy omlet z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Omlet z otrębami pszennymi świetny za zdrowe i syte śniadanie podany ze świeżymi truskawkami i listkami mięty.

Otrębowy omlet z truskawkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Otrębowy omlet z truskawkami

 

Sposób przygotowania:

Otrębowy omlet z truskawkami
Roztrzepane jajka wymieszać z otrębami, mlekiem i szczyptą soli. Wylać masę jajeczną na rozgrzaną patelnię i usmażyć omlet.

Truskawki i miętę opłukać i osuszyć. Jogurt wymieszać z cukrem z wanilią i posiekaną miętą. Na omlet wylać jogurt a na jogurt wyłożyć pokrojone w ćwiartki truskawki. Omlet złożyć na pół.

Można na górę wylać resztę jogurtu i wyłożyć truskawki. 
Otrębowy omlet z truskawkami
Roztrzepane jajka wymieszać z otrębami, mlekiem i szczyptą soli.
Otrębowy omlet z truskawkami
Jogurt wymieszać z cukrem z wanilią i posiekaną miętą.
Otrębowy omlet z truskawkami
Na połowę omletu wylać jogurt wymieszany z miętą
Otrębowy omlet z truskawkami
Na jogurt wyłożyć pokrojone w ćwiartki truskawki. Omlet złożyć na pół

Tagi:

jajko jajka omlet