Sposób przygotowania:
Otrębowy omlet z truskawkami
Roztrzepane jajka wymieszać z otrębami, mlekiem i szczyptą soli. Wylać masę jajeczną na rozgrzaną patelnię i usmażyć omlet.
Truskawki i miętę opłukać i osuszyć. Jogurt wymieszać z cukrem z wanilią i posiekaną miętą. Na omlet wylać jogurt a na jogurt wyłożyć pokrojone w ćwiartki truskawki. Omlet złożyć na pół.
Można na górę wylać resztę jogurtu i wyłożyć truskawki.
Truskawki i miętę opłukać i osuszyć. Jogurt wymieszać z cukrem z wanilią i posiekaną miętą. Na omlet wylać jogurt a na jogurt wyłożyć pokrojone w ćwiartki truskawki. Omlet złożyć na pół.
Można na górę wylać resztę jogurtu i wyłożyć truskawki.