gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Drożdżowe rogaliki z serem i wiórkami kokosowymi

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszne rogaliki drożdżowe nadziane serem twarogowym z dodatkiem wiórek kokosowych. Pychotki. Polecam.

Drożdżowe rogaliki z serem i wiórkami kokosowymi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Drożdżowe rogaliki z serem i wiórkami kokosowymi

Ciasto;

Farsz;

  • 400 g twarogu,
  • 4 łyżki drobnego cukru,
  • pół szklanki wiórek kokosowych.

Sposób przygotowania:

Drożdżowe rogaliki z serem i wiórkami kokosowymi
Drożdże rozkruszamy, dodajemy ciepłe mleko i cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy jajka i mąkę zagniatamy ciasto. Na koniec dodajemy roztopione masło i ponownie zagniatamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.

Twaróg mieszamy z cukrem i wiórkami kokosowymi.

Ciasto dzielimy na 4 części, wałkujemy w kształt koła, następnie dzielimy na 6 trójkątów. Na każdy trójkąt wykładamy po łyżeczce sera i zwijamy tworząc rogaliki. Wykładamy na blaszkę piekarnikową wysmarowaną masłem i posypaną mąką.

Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

Rogaliki posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego.
Drożdżowe rogaliki z serem i wiórkami kokosowymi
Na koniec dodajemy roztopione masło i ponownie zagniatamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Drożdżowe rogaliki z serem i wiórkami kokosowymi
Twaróg mieszamy z cukrem i wiórkami kokosowymi.
Drożdżowe rogaliki z serem i wiórkami kokosowymi
Na każdy trójkąt wykładamy po łyżeczce sera i zwijamy tworząc rogaliki.