Sposób przygotowania:
Śniadaniowy omlet z dżemem
1. Jajka roztrzepujemy z cukrem, solą i mlekiem. Następnie dodajemy masło pokrojone w małą kostkę.
2. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy masę jajeczną i smażymy podważając brzegi, aż masa jajeczna dobrze się zetnie. Następnie omlet zsuwamy z patelni na talerz i stroną jeszcze nie usmażoną zsuwamy na patelnię i dosmażamy.
3. Gotowy omlet zsuwamy na talerz, nakładamy dżem i podajemy.
4. Smacznego.
2. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy masę jajeczną i smażymy podważając brzegi, aż masa jajeczna dobrze się zetnie. Następnie omlet zsuwamy z patelni na talerz i stroną jeszcze nie usmażoną zsuwamy na patelnię i dosmażamy.
3. Gotowy omlet zsuwamy na talerz, nakładamy dżem i podajemy.
4. Smacznego.