Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Imprezowe paluchy z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 22
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szukasz szybkiej do przygotowania przekąski dla niespodziewanych gości, oto przepis dla Ciebie. Goście będą zachwyceni.

Imprezowe paluchy z ciasta francuskiego

Składniki:

Imprezowe paluchy z ciasta francuskiego

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 3 łyżki ketchupu pikantnego
  • 15 plastrów salami
  • 7 plastrów sera żółtego
  • 1 łyżka przyprawy do pizzy

Sposób przygotowania:

Imprezowe paluchy z ciasta francuskiego

I

Imprezowe paluchy z ciasta francuskiego
Przygotowanie ciasta francuskiego, smarujemy ketchupem i posypujemy przyprawą do pizzy.

1. Jedno opakowanie ciasta rozkładam, smaruję ketchupem i posypuję przyprawą do pizzy.

II

Imprezowe paluchy z ciasta francuskiego
Układanie salami oraz sera żółtego na całej powierzchni ciasta.

2. Następnie układam na całej powierzchni ciasta plasterki salami, plasterki żółtego sera.

III

Imprezowe paluchy z ciasta francuskiego

3. Przykrywam drugim ciastem francuskim, kroję poziomo na połowę, pionowo na paski 2 cm.
4. Paski ciasta zwijam w spirale, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 20 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.

IV

5. Przekąska gotowa.
6. Smacznego.