p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Indycze szaszłyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sposób na domowe szaszłyki z indyka z papryką i cebulą

Indycze szaszłyki

Składniki:

Indycze szaszłyki

 

  • 30 dag indyka,
  • 1 papryka zielona,
  • 1 szt. cebula,
  • 1/2 łyżeczki papryki czerwonej sypkiej,
  • 1 łyżeczka przyprawy do grilla klasycznej,
  • 2 łyżki oleju,
  • do smaku sól

 

Sposób przygotowania:

Indycze szaszłyki
Indyka kroimy w kostkę, cebulę i zieloną paprykę w plastry, posypujemy przyprawami i zostawiamy w lodówce. Patyczki szaszłykowe należy zmoczyć wodą. Nabijamy na nie naprzemiennie mięso, cebule i paprykę, rozgrzewamy olej na patelni grillowej, układamy szaszłyki, podsmażamy ze wszystkich stron, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości wszystkich składników.