Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kopertki z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Kopertki z indyka z jajkiem, pasujące niemal z każdym dodatkiem, a ich smak rozpływa się w ustach.

Kopertki z indyka

Składniki:

Kopertki z indyka

 

  • 1 kg fileta indyka
  • 100 g sera żółtego w plastrach
  • 100 g szynki w plastrach
  • 1 serek topiony
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 całe jajka surowe
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Kopertki z indyka

I

Kopertki z indyka

1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Na każdym kawałku mięsa układam półplasterka sera żółtego, plaster szynki, smaruję serkiem topionym. Na serku topionym układam plasterek jajka gotowanego.

II

Kopertki z indyka

3. Mięso zwijam w kopertki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie bułce tartej.
4. Kotlety smażę z obu stron na rozgrzanym oleju.

III

5. Kotlety gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami.
6. Smacznego.