milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Indyjskie chlebki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Indyjskie chlebki są proste i smaczne

Indyjskie chlebki

Składniki:

Indyjskie chlebki

 

  • 1 kg mąki krupczatki
  • 0,5 szklanki oleju sojowego
  • 5 dag masła
  • szklanka oleju do smażenia
  • sól

Sposób przygotowania:

Indyjskie chlebki
Wsypujemy do miski mąkę i wlewamy tyle wody, aby ciasto było twarde, solimy i zagniatamy ciasto. Przykrywamy je mokrą ściereczką i odkładamy na 15 minut. Formułujemy wałek o średnicy 4 cm i tniemy go na kawałki o długości 4cm. Rozgrzewamy w garnuszku olej sojowy z masłem. Każdy kawałek ciasta zanurzamy w gorącym tłuszczu, następnie rozwałkowujemy na grubość 3mm i smażymy po obu stronach na gorącym oleju. Chlebki nabiorą właściwego kształtu.