Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Indyk w cieście wg Beatris

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Delikatna pierś z indyka smażona w cieście.

Indyk w cieście wg Beatris Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Indyk w cieście wg Beatris

 

  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka przyprawy do indyka
  • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
  • 4 grube sznycle z indyka
  • olej do smażenia
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Indyk w cieście wg Beatris
Jajko dokładnie rozbełtać. Dodać do niego mąkę, czosnek granulowany, przyprawę do indyka i mieloną paprykę. Bardzo dokładnie wymieszać. W przygotowanym cieście maczać sznycle z indyka. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Oprószyć lekko solą. Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.
Indyk w cieście wg Beatris
Dokładnie rozbełtane jajko z dodatkiem przypraw i mąki.
Indyk w cieście wg Beatris
Wszystkie składniki ciasta do mięsa dokładnie wymieszane.
Indyk w cieście wg Beatris
Sznycle z indyka zamoczone w cieście i położone na rozgrzany na patelni olej.