Anna85

Anna85

Szef Kuchni
[Przepisów: 87]

Indyk w papryce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny i szybki sposób na obiad. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.

Indyk w papryce

Składniki:

Indyk w papryce

 

Sposób przygotowania:

Indyk w papryce
Fileta z indyka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na cienkie paski. Obtaczamy dokładnie w mące i podsmażamy na rozgrzanej patelni na oleju. Cebule obieramy i kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy również na rozgrzanej patelni ale na maśle. Kiedy cebula się zarumieni dodajemy do niej mięso, wlewamy wodę, przecier pomidorowy, śmietanę. Mieszamy całość i dodajemy przyprawy. Dusimy wszystko około 10 minut. Gotową potrawę podajemy z ryżem lub ziemniaczkami.

Tagi:

indyk