Sposób przygotowania:
Indyk z brzoskwiniami na ryżu
(1)
Filet kroilmy w paski wzdłóż włókien,dodajemy sos sojowy, odrobine tartego imbiru, sól, pieprz, oliwę z oliwek,szczyptę kurkumy oraz dwie łyżki syropu z brzoskwiń,całość odstawiamy na godzinę do lodówki.
(2)
Narozgrzaną oliwę wrzucamy przygotowane mięso i smażymy dodajemy pokrojone brzoskwinie i kilka łyżek syropu .
(3)
Po 5 min. dodajemy wczesniej przygotowany fix. Po 10 min. gotowe do podania na ryż zabarwiony kurkumą
Filet kroilmy w paski wzdłóż włókien,dodajemy sos sojowy, odrobine tartego imbiru, sól, pieprz, oliwę z oliwek,szczyptę kurkumy oraz dwie łyżki syropu z brzoskwiń,całość odstawiamy na godzinę do lodówki.
(2)
Narozgrzaną oliwę wrzucamy przygotowane mięso i smażymy dodajemy pokrojone brzoskwinie i kilka łyżek syropu .
(3)
Po 5 min. dodajemy wczesniej przygotowany fix. Po 10 min. gotowe do podania na ryż zabarwiony kurkumą
bruno
Sarenka
bruno
asia_9