oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Jabłka nadziewane twarożkiem ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Naprawdę najsmaczniejsze jabłka nadziewane z twarożkiem.

Jabłka nadziewane twarożkiem ze śmietaną

Składniki:

Jabłka nadziewane twarożkiem ze śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Jabłka nadziewane twarożkiem ze śmietaną
Twaróg przepuścić przez maszynkę (homogenizowany śmietankowy wystarczy rozetrzeć). Masło utrzeć, dodając żółtka i 5 dag cukru. Obie masy połączyć, ucierając dodać tartą bułkę i umyte osuszone rodzynki. Jabłka dokładnie umyć i wydrążyć, usuwając szypułki i gniazdka nasienne. napełnić je masą serową, wstawić do niezbyt gorącego piekarnika i zapiec około 20 minut. Śmietanę ubić z resztą cukru i przed podaniem nią jabłka.