Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Jabłka pieczone z miodem i bananem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny deser z pieczonych jabłek.

Jabłka pieczone z miodem i bananem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jabłka pieczone z miodem i bananem

 

  • 2 jabłka
  • pół banana
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki masy krówkowej
  • sos waniliowy - wg uznania

Sposób przygotowania:

Jabłka pieczone z miodem i bananem
Jabłka umyć i osuszyć. Z jabłek usunąć gniazda nasienne. Banana obrać i przekroić na 2 kawałki. W otwory w jabłkach po pestkach wlać po 1 łyżeczce miodu i włożyć po kawałku banana. Na wierzchu położyć po 1 łyżeczce masy krówkowej. Nadziane jabłka ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut. Upieczone jabłka polać sosem waniliowym.
Jabłka pieczone z miodem i bananem
Umyte i osuszone jabłka z usuniętym gniazdem nasiennym.
Jabłka pieczone z miodem i bananem
Jabłka nadziane miodem i kawałkiem banana.
Jabłka pieczone z miodem i bananem
Nadziane jabłka ułożone w naczyniu do zapiekania.