Sposób przygotowania:
Jabłka pod kruszonką z musli
1. Jabłka myjemy, osuszamy i obieramy, następnie usuwamy gniazda nasienne i kroimy je na mniejsze części. Jabłka układamy w formie żaroodpornej posmarowanej masłem. Jabłka posypujemy cynamonem według uznania.
2. Mąkę, cukier i masło przekładamy do miski, następnie rozcieramy opuszkami palców, aż powstaną małe grudki. Na koniec wsypujemy musli i dokładnie mieszamy.
3. Tak przygotowaną kruszonkę wykładamy na jabłka i pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia kruszonki.
2. Mąkę, cukier i masło przekładamy do miski, następnie rozcieramy opuszkami palców, aż powstaną małe grudki. Na koniec wsypujemy musli i dokładnie mieszamy.
3. Tak przygotowaną kruszonkę wykładamy na jabłka i pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia kruszonki.