Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Jabłka pod kruszonką z musli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Kruszonka z dodatkiem musli-czemu nie? Taki deser jest pyszny i pachnący. Uwielbiam desery z dodatkiem cynamonu. Zapewniam, że od tego deseru nie można się oderwać.

Jabłka pod kruszonką z musli Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jabłka pod kruszonką z musli

Składniki:

Kruszonka:

  • 1 kopiasta szklanka mąki tortowej
  • pół szklanki cukru trzcinowego
  • 10 dag masła lub margaryny
  • 1 szklanka musli

Sposób przygotowania:

Jabłka pod kruszonką z musli
1. Jabłka myjemy, osuszamy i obieramy, następnie usuwamy gniazda nasienne i kroimy je na mniejsze części. Jabłka układamy w formie żaroodpornej posmarowanej masłem. Jabłka posypujemy cynamonem według uznania.

2. Mąkę, cukier i masło przekładamy do miski, następnie rozcieramy opuszkami palców, aż powstaną małe grudki. Na koniec wsypujemy musli i dokładnie mieszamy.

3. Tak przygotowaną kruszonkę wykładamy na jabłka i pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia kruszonki.
Jabłka pod kruszonką z musli
Zapiekane jabłka pod kruszonką z musli.Pyszne.

Tagi:

jabłka owoce