marta20002717

marta20002717

Kucharz
[Przepisów: 12]

Jabłka w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

ciasto naleśnikowe najlepiej wstawić do lodówki - wydrazyc gniazda nasienne i porobić krążki z jabłek

Jabłka w cieście naleśnikowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jabłka w cieście naleśnikowym

 

  • 2 kg jabłek
  • 2 szkl mąki
  • pol torebki cukru waniliowego
  • cukier puder
  • 2 jajka,
  • szklanka mleka
  • szklanka wody
  • olej

Sposób przygotowania:

Jabłka w cieście naleśnikowym
Zmiksować mąkę wraz z wodą i mlekiem . Dodać jajka i cukier wanilinowy odstawić ciasto do lodówki.Jabłka obrać , pokroić na krążki i wydrążyć gniazda nasienne . Zamoczyć jabłka w cieście naleśnikowym i wrzucić na rozgrzany olej. Po wyciągnięciu jabłek z tłuszczu najlepiej połozyc na reczniku papierowym,zeby odsiakly z tluszczu Można posypac cukrem pudrem. Ja osobiscie posypuje cukrem waniliowym.
Jabłka w cieście naleśnikowym
Zmiksować mąkę wraz z wodą i mlekiem . Dodać jajka i cukier wanilinowy odstawić ciasto do lodówki
Jabłka w cieście naleśnikowym
Jabłka obrać , pokroić na krążki i wydrążyć gniazda nasienne .
Jabłka w cieście naleśnikowym
Zamoczyć jabłka w cieście naleśnikowym i wrzucić na rozgrzany olej