olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Plasterki jabłek w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne plasterki jabłek zamoczone w cieście naleśnikowym, a następnie smażone na rozgrzanym na patelni oleju.

Plasterki jabłek w cieście naleśnikowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Plasterki jabłek w cieście naleśnikowym

 

Sposób przygotowania:

Plasterki jabłek w cieście naleśnikowym
Jajka wybijam do miseczki. Dodaję do nich cukier. Całość ubijam za pomocą miksera. Następnie przesianą mąkę i dokładnie mieszam, po czym dodaję śmietanę oraz wodą mineralną, po czym mieszam całość do momentu połączenia składników i odstawiam ciasto na 30 minut do lodówki celem schłodzenia. Jabłka myje, a następnie obieram i kroję w niewielkie plasterki. Z cytryny wyciskam sok i skrapiam nim pokrojone jabłka. Po schłodzeniu ciasta dodaję do niego plasterki jabłek, a następnie nabieram łyżką ciasto i nakładam na rozgrzany na patelni tłuszcz. Powstałe placki smażę na średnim ogniu przez około 3 minuty z każdej strony.
Plasterki jabłek w cieście naleśnikowym
Jajka wybijam do miseczki. Dodaję do nich cukier.
Plasterki jabłek w cieście naleśnikowym
Następnie całość ubijam za pomocą miksera.
Plasterki jabłek w cieście naleśnikowym
Następnie przesianą mąkę i dokładnie mieszam, po czym dodaję śmietanę oraz wodą mineralną, po czym mieszam całość do momentu połączenia składników i odstawiam ciasto na 30 minut do lodówki celem schłodzenia.
Plasterki jabłek w cieście naleśnikowym
Po schłodzeniu ciasta dodaję do niego plasterki jabłek, a następnie nabieram łyżką ciasto i nakładam na rozgrzany na patelni tłuszcz.