Sposób przygotowania:
Jabłka w kremie
Jabłka dokładnie umyć, obrać ze skórki, przeciąć na pół, żeby wyciąć gniazda nasionek, które znajdują się w środku i pokroić w plasterki. Do garnuszka dać pięć łyżek dżemu i na małym ogniu dusić w nim pokrojone jabłka. Uduszone jabłka w dżemie ostudzić. Dwa opakowania serka homogenizowanego wymieszać razem ze śmietaną. Składniki te bardzo dobrze wymieszać, a później wbić do niego dwa żółtka ubite razem z czterema łyżkami cukru i ponownie bardzo dokładnie wmieszać. W następnej kolejności do kremu dodać dwie łyżki kakao i znowu dobrze wymieszać. Dwa białka ubić na sztywną pianę i dodać do kremu, a później dokładnie, ale też ostrożnie wymieszać. Jabłka ułożyć na talerzu, a następnie polać je zrobionym serowym kremem, a z wierzchu posypać cynamonem.