lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Jabłka w kremie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny deser z jabłek polanych kremem...

Jabłka w kremie

Składniki:

Jabłka w kremie

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłka w kremie
Jabłka dokładnie umyć, obrać ze skórki, przeciąć na pół, żeby wyciąć gniazda nasionek, które znajdują się w środku i pokroić w plasterki. Do garnuszka dać pięć łyżek dżemu i na małym ogniu dusić w nim pokrojone jabłka. Uduszone jabłka w dżemie ostudzić. Dwa opakowania serka homogenizowanego wymieszać razem ze śmietaną. Składniki te bardzo dobrze wymieszać, a później wbić do niego dwa żółtka ubite razem z czterema łyżkami cukru i ponownie bardzo dokładnie wmieszać. W następnej kolejności do kremu dodać dwie łyżki kakao i znowu dobrze wymieszać. Dwa białka ubić na sztywną pianę i dodać do kremu, a później dokładnie, ale też ostrożnie wymieszać. Jabłka ułożyć na talerzu, a następnie polać je zrobionym serowym kremem, a z wierzchu posypać cynamonem.