olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Jabłka z majerankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kawałki jabłek zapiekane w piekarniku wraz z majerankiem i olejem mogą stanowić rewelacyjny dodatek do wielu mięs jak na przykład pieczony schab, czy karkówka.

Jabłka z majerankiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jabłka z majerankiem

 

  • 4 jabłka
  • 8 łyżeczek majeranku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 5 łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Jabłka z majerankiem
Jabłka myję, obieram, po czym kroję je w ósemki i skrapiam sokiem wyciśniętym z cytryny. Jabłka umieszczam w naczyniu żaroodpornym, a następnie posypuję je majerankiem. Jabłka podlewam w naczyniu olejem, a następnie piekę w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 25 minut. Jabłka podaję na ciepło jako dodatek do mięs.
Jabłka z majerankiem
Jabłka myję, obieram, po czym kroję je w ósemki i skrapiam sokiem wyciśniętym z cytryny.
Jabłka z majerankiem
Jabłka umieszczam w naczyniu żaroodpornym, a następnie posypuję je majerankiem.