graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

jabłkowa rolada 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

rolada rozpływa się w ustach

jabłkowa rolada 6

Składniki:

jabłkowa rolada 6

 

  • 5 jajek
  • 0,5 szklanki cukru
  • 3\4 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 słoik litrowy smażonych jabłek
  • 1 galaretka cytrynowa

 

Sposób przygotowania:

jabłkowa rolada 6
białka oddzielić od żółtek i ubić białka z cukrem na puch następnie dodawać po jednym żółtku,na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia,ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem,piec ciasto przez 10 minut w temperaturze 180 stopni jabłka włożyć do rondelka i rozgrzać je do gorących wsypać galaretkę ,wystudzone ciasto posmarować gorącymi jabłkami z galaretka i zwinąć ciasto w roladę