dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Jabłkowe pancakes z porzeczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne placuszki z dodatkiem jabłka i czerwonych porzeczek. Idealne na śniadanie dla naszych pociech.

Jabłkowe pancakes z porzeczkami

Składniki:

Jabłkowe pancakes z porzeczkami

 

Sposób przygotowania:

Jabłkowe pancakes z porzeczkami

Krok 1:

Jabłkowe pancakes z porzeczkami
Porzeczki dokładnie oczyszczamy i płuczemy.

Porzeczki dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Osączamy z nadmiaru wody na sicie. Jabłko myjemy i obieramy. Ścieramy na tarce i skrapiamy sokiem z cytryny.

Krok 2:

Jabłkowe pancakes z porzeczkami
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.

Jajko wbijamy do miski. Dodajemy cukier i ubijamy. Następnie wlewamy maślankę i olej oraz wsypujemy mąką z proszkiem do pieczenia i solą. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy owoce i delikatnie mieszamy.

Krok 3:

Jabłkowe pancakes z porzeczkami
Placki smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron.

Patelnie dokładnie rozgrzewamy. Na środek patelni wlewamy porcje ciasta i smażymy z obu stron na jasno brązowy kolor. Usmażone placki podajemy posypane cukrem pudrem.
Smacznego!


Tagi:

dania placki