Sposób przygotowania:
Śniadaniowe pancakes cappuccinoWszystkie składniki na pancakesy zmiksować w dużej misce za pomocą miksera. Odstawić na 10 minut by ciasto lekko podrosło. Smażyć na suchej patelni z obu stron na złocisty kolor. Mając 9 poziomów grzania, smażyłam na 6-tym. Wyszło mi 12 średnich pancakes. Można smażyć mniejsze, jak racuszki. Przed podaniem polałam miodem (bo syrop klonowy zaginął w nieznanych okolicznościach:), domową konfiturą z malin- maliny w zalewie oraz bitą śmietaną - w moim przypadku była to dziś śnieżka w proszku- wg info. na opakowaniu- na 60 g - 200ml mleka- ja dałam trochę mniej mleka i 1 łyżkę cappuccino. Wyszło wyśmienicie.
W Stanach robiłam pancakes na śniadania ale na bazie mleka.
Co ciekawe tam do kupienia w marketach są gotowe bazy w proszku- oczywiście jak wszystko- w duuuużych pudełkach, rodzinnych:)
Takie naleśniki zajada się z syropem klonowym lub jakimś smakowym, np czekoladowym. Jak w knajpie podano nam raz porcję trzech pancakesów wielkości talerza obiadowego, polane syropem klonowym, z płatkiem masła- wymiękłam:) Mam jednak nadzieje, że nie były one robiony z proszku:)
Trochę inny sposób na pancakes to Pankejkowa kanapka >>>
ryba022
bernika
luna
głodomorekN
nie mogę doczekać się śniadania.....!!