Sposób przygotowania:
Jabłkowe różyczki z ciasta francuskiego
1. Jabłka przekroić w pół. 2. Ostrym nożykiem lub łyżeczką wydrążyć gniazdka nasienne.3. Pokroić w cieniutkie plasterki.4. Ciasto francuskie rozwałkować, podzielić na równe paseczki o szerokości 2 cm. 5. Nakłuć widelcem. 6. Na każdym paseczku układać plastry jabłka. 7. Posypać je cukrem wymieszanym z cynamonem.8. Część ciasta bez jabłek zagiąć i dobrze docisnąć. 9. Paseczki zwinąć w roladki.10. Powstaną zgrabne różyczki ;).11. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.12. Piec w 180 st.C przez około 25 minut do zezłocenia. Upieczone wyjąć z piekarnika i odstawić do wystudzenia na kratce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!
mocsłodkości