Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Owsianka gotowana na mleku migdałowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Owsianka to doskonałe rozwiązanie na pyszne i sycące śniadanie. Ostatnio uwielbiam owsiankę na mleku migdałowym, wychodzi idealna, taka lekko słodka, nie trzeba jej dosładzać. Podałam ją z masłem orzechowym, orzechami włoskimi i bananem.

Owsianka gotowana na mleku migdałowym

Składniki:

Owsianka gotowana na mleku migdałowym

Składniki:

Sposób przygotowania:

Owsianka gotowana na mleku migdałowym
1. Mleko migdałowe zagotowujemy, wsypujemy płatki i gotujemy do zgęstnienia często mieszając. 

2. Gotową owsiankę przekładamy do miseczki, dodajemy masło orzechowe, orzechy drobno pokrojone i banana pokrojonego w plasterki.

3. Owsianka jest gotowa do podania. Smacznego.



Moje rady:

Z tej receptury wychodzi jedna porcja.

Owsianki nie słodziłam, na mleku migdałowym jest słodka.