Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Ciastka z masła orzechowego z kokosem i malinami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 230
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Są chrupiące i posiadają delikatnie miękkie, ale mocno orzechowe wnętrze, którego słodycz przełamuje posmak malin. Takie połączenie jest naprawdę rewelacyjnie, więc polecam, aby ciasteczka upiec w większej ilości. I ten kuszący zapach...

Ciastka z masła orzechowego z kokosem i malinami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciastka z masła orzechowego z kokosem i malinami

Około 12 sztuk:

  • 200 g masła orzechowego
  • 100 g cukru/ksylitolu
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 20 g malin liofilizowanych
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Ciastka z masła orzechowego z kokosem i malinami

Masa:

Ciastka z masła orzechowego z kokosem i malinami
Wszystkie składniki powinny być dokładnie wymieszane.

Masło orzechowe, cukier lub ksylitol, wiórki oraz jajko wymieszać dłonią na jednolitą masę. Na końcu z ciastem połączyć maliny.

Formowanie:

Ciastka z masła orzechowego z kokosem i malinami
Dociskając ciastka widelcem, po upieczeniu powstanie wzorek.

Z masy uformować kulki wielkością przypominające orzech włoski.

Następnie każdą z nich przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Należy zachować większe odstępy, aby potem ciasteczka docisnąć widelcem lub za pomocą dłoni.

Pieczenie:

Ciastka z masła orzechowego z kokosem i malinami
Ciastka początkowo będą delikatne, ale podczas stygnięcia nabiorą odpowiedniej konsystencji.

Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 12 minut w temperaturze 180 stopni.

Po upieczeniu będą delikatne, ale ostudzone nabiorą odpowiedniej konsystencji.