Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Jaglanka na mleku migdałowym z bananem i jackfruit

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na śniadanie polecam pyszną i zdrową jaglankę. Wystarczy pół godzinki i jest gotowa. Jaglanki już nie dosładzam, przygotowywana na mleku migdałowym jest jak dla mnie odpowiednia słodka, ale Wy jak chcecie to możecie dodać odrobinę miodu prawdziwego.

Jaglanka na mleku migdałowym z bananem i jackfruit

Składniki:

Jaglanka na mleku migdałowym z bananem i jackfruit

Składniki:

  • 10 dag kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka migdałowego
  • 2 banany
  • 45 g jackfruit suszonego ( owoc z drzewa bochenkowego, chlebowca )

Sposób przygotowania:

Jaglanka na mleku migdałowym z bananem i jackfruit
1. Mleko migdałowe zagotowujemy, wsypujemy kaszę jaglaną i gotujemy do miękkości na małym ogniu często mieszając około 15-20 minut, w razie potrzeby dolewamy mleka migdałowego. Ugotowaną kaszę przekładamy do większej szklanej miski i lekko studzimy.

2. Następnie kaszę miksujemy blenderem ręcznym na gładki krem.

3. Banany obieramy i kroimy w plasterki, suszone owoce kroimy na mniejsze kawałki.

4. Na dno miseczek wykładamy połowę bananów, następnie kaszę jaglaną, pozostałe banany i pokrojone suszone owoce jackfruit.

5. Jaglankę podajemy. Smakuje na ciepło i jak i na zimno. Smacznego życzę.



Moje rady:

Z tej receptury wychodzi 2 większe porcje lub 4 mniejsze.

Banany można skropić sokiem z cytryny.

Jackfriut to owoc z drzewa bochenkowego ( chlebowca ).