Sposób przygotowania:
Jagodowa chmurka
1. Jagody przebierz,trzy łyżki odłóż,a resztę zmiksuj z cukrem waniliowym.
2. Śmietankę ubij na sztywno. Bitą śmietanę połącz z serkiem waniliowym i sokiem z cytryny.Żelatyne namocz i rozpuść.
3. Żelatynę połącz z masą serkową.Odłóż 2/3 masy, a resztę wymieszaj z musem jagodowym i odłożonymi całymi jagodami.
4. Keksówkę wyłóż folią spożywczą,nalej do niej obie masy,lekko przemieszaj (np. wykałaczką).
5. Ciastka rzędami ułóż na wierzchu tężejącej masy. Deser wstaw do lodówki na min. 3 h.Przed podaniem możesz udekorować bitą śmietaną lub owocami.
Smacznego!:)
Uwagi- do masy jagodowej warto dodać odrobinkę drobniutko posiekanej mięty,świeże jagody można zastąpić dżemem lub masą jagodową.
Co jak co ,ale nie mogłam przejść obok tego przepisu obojętnie :) a dlaczego? a no dlatego,boRAZ-że jagodyDWA- w sam raz na upalny dzieńTRZY- nazwa,którą właściwie sama wymyśliłam - po pierwszym kęsie.i CZTERY- naprawdę nie dużo czasu zajmuje przygotowanie.. Jak was jeszcze zachęcić?Może dodam jeszcze,że nie należy do słodkich deserów,ale raczej tych przyjemnie orzeźwiających:)
2. Śmietankę ubij na sztywno. Bitą śmietanę połącz z serkiem waniliowym i sokiem z cytryny.Żelatyne namocz i rozpuść.
3. Żelatynę połącz z masą serkową.Odłóż 2/3 masy, a resztę wymieszaj z musem jagodowym i odłożonymi całymi jagodami.
4. Keksówkę wyłóż folią spożywczą,nalej do niej obie masy,lekko przemieszaj (np. wykałaczką).
5. Ciastka rzędami ułóż na wierzchu tężejącej masy. Deser wstaw do lodówki na min. 3 h.Przed podaniem możesz udekorować bitą śmietaną lub owocami.
Smacznego!:)
Uwagi- do masy jagodowej warto dodać odrobinkę drobniutko posiekanej mięty,świeże jagody można zastąpić dżemem lub masą jagodową.
Co jak co ,ale nie mogłam przejść obok tego przepisu obojętnie :) a dlaczego? a no dlatego,boRAZ-że jagodyDWA- w sam raz na upalny dzieńTRZY- nazwa,którą właściwie sama wymyśliłam - po pierwszym kęsie.i CZTERY- naprawdę nie dużo czasu zajmuje przygotowanie.. Jak was jeszcze zachęcić?Może dodam jeszcze,że nie należy do słodkich deserów,ale raczej tych przyjemnie orzeźwiających:)
sara24
olciaky
PaniAnia
olciaky