Sposób przygotowania:
Czekoladowo marcepanowy sernik
Tortownicę o średnicy 23 cm wysmarować masłem ( ja mam silikonowe boki a dno ceramiczne więc smarowałam tylko dno ). Wyłożyć na dnie biszkoptami. Żółtka oddzielić od białek. Do misy przełożyć żółtka, dodać do nich cukier puder i wymieszać.
Potem dosypać budyń, wymieszać a następnie dodać serek, twaróg i jogurt. Wszystko wymieszać mikserem. Do rozdrabniacza wrzucić czekoladę, rozdrobnić ją a potem dodać do masy jajecznej i wymieszać. Białka ubić i dodawać porcjami do masy delikatnie mieszając.
Masę wyłożyć na biszkopty i formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 30 minut a potem jeszcze 40 w 160 stopniach. Sernik po upieczeniu wystudzić w piekarniku ale przy uchylonych drzwiczkach a potem schłodzić w lodówce. W zimnej wodzie namoczyć żelatynę, potem ją odcisnąć z wody i lekko podgrzać w rondelku.
Dodać składniki polewy i na bardzo maleńkim ogniu podgrzewać aż wszystko się rozpuści. Polać polewą sernik i zostawić do stężenia, na koniec posypać ozdobami.
Potem dosypać budyń, wymieszać a następnie dodać serek, twaróg i jogurt. Wszystko wymieszać mikserem. Do rozdrabniacza wrzucić czekoladę, rozdrobnić ją a potem dodać do masy jajecznej i wymieszać. Białka ubić i dodawać porcjami do masy delikatnie mieszając.
Masę wyłożyć na biszkopty i formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 30 minut a potem jeszcze 40 w 160 stopniach. Sernik po upieczeniu wystudzić w piekarniku ale przy uchylonych drzwiczkach a potem schłodzić w lodówce. W zimnej wodzie namoczyć żelatynę, potem ją odcisnąć z wody i lekko podgrzać w rondelku.
Dodać składniki polewy i na bardzo maleńkim ogniu podgrzewać aż wszystko się rozpuści. Polać polewą sernik i zostawić do stężenia, na koniec posypać ozdobami.
skuter5
biedroneczki
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
mocsłodkości