Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Jagodowa kasza manna

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Dwukolorowy deser z kaszy manny i jagód. Pożywny i smaczny podany w formie serduszka dla ukochanej osoby.

Jagodowa kasza manna Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jagodowa kasza manna

 

Sposób przygotowania:

Jagodowa kasza manna
Mleko wlać do garnka i dodać połamaną czekoladę. Mieszając doprowadzić do rozpuszczenia się czekolady i wrzenia. Kiedy tylko zacznie się gotować wsypać kaszę manną i mieszać energicznie. Ugotować kaszę według instrukcji na opakowaniu. Rozlać około pół masy do silikonowych foremek serduszek. Do reszty kaszy wlać sok z jagód. Zagotować. Wylać na białą warstwę kaszy. Odstawić do przestudzenia. Można jeszcze ciepłe wyjąć z foremek i obłożyć jagodami. U mnie jagody z soku :) Smacznego!
Jagodowa kasza manna
Czekoladę rozpuścić w mleku i doprowadzić do wrzenia.
Jagodowa kasza manna
Do połowy kaszy manny, która pozostała w garnku, wlać sok z jagód.
Jagodowa kasza manna
Kasze manną z sokiem jagodowym zagotować.