Kasza manna z musem morelowo-jogurtowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Połączenie moreli z jogurtem i miętą bardzo dobrze komponuje się w towarzystwie kaszy manny, takie śniadanie daje dużo energii.

Kasza manna z musem morelowo-jogurtowym

Składniki:

Kasza manna z musem morelowo-jogurtowym

 

Sposób przygotowania:

Kasza manna z musem morelowo-jogurtowym
Mleko zagotować. Następnie cały czas mieszając dodawać powoli kaszę, uważając, by nie powstały grudki. Gotować chwilę, do czasu, aż kasza zacznie gęstnieć. Przełożyć do miseczki lub pucharka. Morele ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody. Zmiksować blenderem na mus, a następnie dodać miętę i jogurt naturalny. Wymieszać i wyłożyć na kaszę. Na wierzch wyłożyć łyżeczkę jogurtu. Dla lepszego smaku kaszę można wymieszać z musem.