kari248

kari248

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Jagodowa puchatka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ciasto smakuje najlepiej na ciepło

Jagodowa puchatka

Składniki:

Jagodowa puchatka

 

 

Sposób przygotowania:

Jagodowa puchatka
Umyj starannie jajka pod bieżącą wodą. Białko wybij do garnka a żółtko do misy miksera. Dodaj do żółtka cukier i ucieraj je ze sobą tak długo aż powstanie jednolita masa. Następnie wsyp jagody i wymieszaj zawartość misy. Ubij białko na sztywna pianę. Dodaj ją do jajeczno-jagodowej masy i bardzo delikatnie wymieszaj ze sobą składniki. Wlej masę do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Wstaw je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 min.powinno być jasnozłote.

Tagi:

jajko jajka