Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Jagodowe kokardki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Szybki i bardzo smaczny pomysł na obiad - jagodowe kokardki.

Jagodowe kokardki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jagodowe kokardki

 

  • 1 op makaronu kokardki
  • 1 duży słoik jagód w syropie
  • 1/2 kostki masła
  • cukier
  • sól

Sposób przygotowania:

Jagodowe kokardki
Zagotowujemy wodę z odrobiną soli. Wrzucamy makaron i gotujemy około 10-15 minut (aż makaron będzie miękki). Jagody odcedzamy z syropu. Masło przekładamy do małego rondelka i podrumieniamy na małym ogniu. Ugotowany makaron odcedzamy. Wykładamy na talerz. Makaron polewamy przygotowanym masełkiem. Posypujemy cukrem i dodajemy jagody. Wszystko razem mieszamy i jemy.
Jagodowe kokardki
Zagotowujemy wodę z odrobiną soli. Wrzucamy makaron i gotujemy około 10-15 minut (aż makaron będzie miękki).
Jagodowe kokardki
Jagody dokładnie odcedzamy z syropu.
Jagodowe kokardki
Masło przekładamy do małego rondelka i podrumieniamy na małym ogniu.

Tagi:

makaron