Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Jagodowe lody

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo często robię domowe lody, wiem przynajmniej, że nie ma w nich żadnych konserwantów i barwników.

Jagodowe lody Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jagodowe lody

 

  • 40 dag jagody,
  • 2 łyżki cukier,
  • 2 łyżki sok z cytryny,
  • 3-4 łyżki kefir, maślanka lub jogurt naturalny

Sposób przygotowania:

Jagodowe lody
Mrożone lub świeże jagody zasypać cukrem i skropić sokiem z cytryny, odstawić na 30- 60 minut. Po tym czasie dodać do nich kefir, maślankę lub jogurt naturalny i zmiksować. Masę przełożyć do plastikowego pojemniczka do przechowywania żywności, szczelnie zamknąć i wstawić do zamrażalnika. Po upływie około 2 godzin deser przekładać do pucharków, udekorować i od razu podawać.
Jagodowe lody
Jagodowe lody
Jagodowe lody
Jagodowe lody

Tagi:

lody